OKULUM TEMİZ BELGESİ

Okulumuzun "Okulum Temiz" belgesi bulunmaktadır. Ayrıca 2022/2023 eğitim öğretim yılında belgenin güncellenmesi için tüm şartlar sağlanıp 31/08/2022 tarihinde başvuru yapılmıştır.

OKULUM TEMİZ BELGESİ NEDİR?
Okulum Temiz belgesi, MEB ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle başlatılan bir projedir. Okullar kendileri adına bu belge için başvuru yapacaklar ve denetmenler tarafından okullar denetlenecek.

Okulum Temiz Belgesi İçin Gerekli Olan Şartlar Neler?

Aşağıdaki şartları her okul kendi özelinde, kendi planlaması olarak düşünecek ve o şekilde hazırlayacaktır.

1. ''Risk Değerlendirme Raporu'' hazırlayacak ve bu rapora pandemi süreci de dahil olacak.

2. Enfeksiyon önleme ve kontrol eylem planı hazırlanacak,

3. Temizlik ve dezenfeksiyon planları/eğitimi/talimatları nasıl işleneceğine dair bir sunum hazırlanacak,

4. Standart enfeksiyon kontrol önlemleri hazırlanacak,

5. Bulaş riski önlemleri için hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol kılavuzu öz değerlendirme soru listesi doğrulanması yapılacak.

23.12.2022 96

23-12-2022