Kod Haftası:Cumhuriyet İçin Kodluyorum Animasyon Hazırlama Yarışması

Son Katılım Tarihi:15.10.2023

12.10.2023 122

Kod Haftası (CodeWeek), erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini desteklemek için Avrupa çapında yapılan bir etkinliktir.

Kodlama haftası etkinlikleri, 2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir. 50’den fazla ülkede aktif olarak devam eden Kod Haftasının amacı; kodlama ve programlamaya dair farkındalığın artırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

Okulumuzda da Kod Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Bunlardan ilki :

Scratch'te Animasyon Hazırlama Yarışması

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılı olması münasebetiyle  yarışmanın temasını Cumhuriyetin İlanını içermektedir. Aşağıda belirtilen iki  konuda öğrencilerimizin Scratch'te içerik hazırlaması beklenmektedir. Dereceye girenler okul idaremizde ödüllendirilecektir.

Yarışma Konuları:

1-Cumhuriyetimizin İlanı  konulu Bilgi Yarışması Animasyonu

2-Cumhuriyet Bayramı Töreni Animasyonu

Hazırladığınız içeriği okulumuzun e-posta adresine(zekialgurilkokulu2018@gmail.com) gönderebilir veya sınıf öğretmeninize iletebilirsiniz.

Yardımcı içerik:
12-10-202312-10-2023

Okulumuzun Instagram adresi: https://www.instagram.com/p/CyOFkhsM2nq/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==