EBA PORTALININ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER TARAFINDAN KULLANIM ORANLARI

EBA PORTALININ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER TARAFINDAN KULLANIM ORANLARI

EBA portalının okulumuz öğretmen ve öğrenciler tarafından eylül,ekim,kasım,aralık ayı okul bazlı değerlendirmesi aşağıdaki gibidir.

EBA öğrenci aktif kullanım oranı:%19,84

EBA öğretmen aktif kullanım oranı:%65,52

Ortalama öğrenci sistemde kalma süresi:14 dakika.

 

04.01.2023 193

Eba, Eğitim Bilişim Ağı olarak kullanılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan bu sistem, sosyal eğitim platformudur. Günümüzde her öğrencinin derslerine destek olarak özel eğitim alamaması durumuna karşı ücretsiz eğitim vermek ve eğitimde kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Eba içerisinde öğrencilerin ders tekrarı yapabilecekleri bölümlerin yanı sıra öğretmenlerinin hazırladıkları notları görebilecekleri, sunumlara ulaşabilecekleri ve test çözebilecekleri bölümler de bulunmaktadır.

EBA NE İŞE YARAR? Eba, hem öğretmenler hem de öğrenciler için oldukça kolaylık sağlamaktadır. İçerisinde sayısız içerik barındıran Eba, tamamen ücretsiz olarak sunulmaktadır. Her sınıfa özel zengin içeriği ile dikkat çeken bu sistem, öğrencilerin derslerine destek vermek amacıyla hazırlanmıştır. Sistem içinden öğretmenler içerik paylaşma hakkına sahiptir. Aynı hak öğrencilere de verilmektedir. Eba üzerinden öğrenciler her türlü sunuma, görsele ve notlara rahatlıkla ulaşım sağlayabilecektir