MÜZİĞİN RİTMİNİ SINIFTA YAKALA

Zeki Algur İlkokulu 2-F sinifi ; müzik dersini , siniflarina davet ettigi müzik öğretmeninin katılımıyla işledi.

Amacı,

Öğrencileri müziğin ritmiyle tanıştırmak,

Öğrencilerin ritim duygusunu geliştirmek,

Öğrencilerde müziğe karşı olumlu tutum oluşturmak,

Öğrencilere müzik aletlerindeki ritmi, ahengi hissettirmek ve müzik aletlerini tanıtmak,

Öğrencilerin bir müzik aleti kullanması için motivasyon oluşturmak,

Müzikle öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak olan,  sınıf öğretmeni Neslihan Uçar öğrencileriyle keyifli ve ilham verici anlar yaşadı.

Öğrencilerin müzik aracılığıyla kendini ifade eden,özgüveni yüksek bireyler olmaları desteklendi.

Öğrenciler sınıfa getirilen enstrümanları canlı dinleme,  inceleme ve ritimlere eşlik etme şansı buldu.

13.02.2024 83

Cup Song ile Tanışma

Müziğin anlamını tartışarak, müziğin kalp atislarimiz ile içimizde yer aldığını  hatirlayarak başladıkları dersi Cup Song ile tamamladılar.

Bir bardak eşliğinde ritim yapma biçimi olan cup song ile dinledikleri ritimleri tekrar ettiler ve kendi ritimlerini oluşturdular.

Ögrenciler öğretmenleri Neslihan Uçar in rehberliğinde cup song çalışmalarına devam ediyor.Etkinlik ile ilgili keman dinletisine ulaşmak için tıklayınız.

Koro çalışması için tıklayınız.

13-02-202413-02-202413-02-202413-02-202413-02-202413-02-202413-02-2024