HALK EĞİTİM MERKEZLERİ

HALK EĞİTİM MERKEZLERİ

Halk Eğitim Merkezi Nedir? Halk Eğitim Merkezleri Amaçları

Halk Eğitim Merkezi Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları İle Yaygın Eğitimin Amaç Ve Fonksiyonlarını Gerçekleştirme İçin İl Ve İlçe Merkezleri İle Bucak Ve Köylere Kadar Hizmet Götüren Eğitim Kurumlarıdır.

Halk Okuma Odaları İle Eş Zamanlı Olarak Halka Bilgi, Beceri Kazandırmak, Davranış Geliştirmek Ve Halkın Toplumsal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınmasına Eğitim Yoluyla Rehberlik Eden Hizmetler Sunmuştur.

Halk Eğitim Merkezleri Bu Hizmetlerini Halka Ulaştırabilmek İçin Sosyal Ve Kültürel Kurslar İle Mesleki Ve Genel Bilgi Kursları Düzenleyen Yaygın Eğitim Kurumları Olmuştur.

27 Temmuz 1979 Tarihinde Yürürlüğe Konulan “Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği” İle Çalışma Disiplinleri Belirlenmiştir.

Halk Eğitim Merkezi Amaçları

• Vatandaşlara Atatürk Devrimlerinin Manasını Kavratmak, Cumhuriyet Esaslarını Ve Demokratik Yaşayışını Benimsetmek, Yurt Ölçüsünde Kökleştirmek, Demokratik Yaşayışın Temeli Olan Hür Disiplin, Karşılıklı Anlayış, Sevgi, Saygı Ve Hoş Görülük Duygularını Geliştirmek,

• Vatandaşlara Bilgi, Hüner Kazandırmak, Vatandaşların Bilgi Ve Hünerlerini, Davranış Ve Değer Hükümlerini Geliştirmek Ve İlerletmek Suretiyle Toplumum Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınmasına Eğitsel Yollarda Yardım Ve Kılavuzluk Etmek.

Halk Eğitim Merkezleri Her Yaşta, Eğitim, Gelir, Sosyal Statü Ve Kültürel Düzeyi Farklı Vatandaşlara İlgi, İstek, Yetenek Ve Beklentilerine Yönelik, Mesleki, Sosyal, Toplumsal, Ekonomik, Sportif Ve Kültürel Alanlarda Ücretsiz Kurs Düzenleyen, Yetişkin Eğitimlerinde En Kolay Erişim Sağlana Eğitim Kurumlarıdır.

05.02.2024 46

Çerkezköy Halk Eğitim merkezinin web adresine ulaşmak için tıklayınız.